Instructie

Algemeen
Als u geen lid bent en het dameszadelrijden eens wilt proberen, dan kunt u bij ons instructie volgen. Deze instructie is ook bedoeld voor onze leden.
De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs die zelf ervaring hebben met het rijden in dameszadel.julianadorp 008
Voor deze lessen heeft u geen eigen paard, pony of dameszadel nodig. Bij de desbetreffende manege kunnen wij een paard of pony voor u huren en de vereniging zorgt voor een dameszadel.
Wilt u liever met eigen paard of pony deelnemen maar u heeft geen zadel dan kunt u tegen een vergoeding een zadel van de vereniging lenen.
Na het rijden is er in de foyer gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

De vereniging organiseert bij voldoende deelname instructiezondagen. Deze worden gegeven bij Paardensportcentrum De Zuidstroom te Vinkega maar ook bij u op de manege/pensionstal.
Voor de data en opgeven kunt u in de agenda kijken.

Instructie op eigen locatie
Wilt u dameszadelinstructie bij u op de manege of stal dan is dat ook mogelijk. Wij komen dan met onze dameszadels, zadelpasser, instructeur en een PowerPointpresentatie naar u toe.
U dient zelf voor de locatie, paarden en beamer te zorgen.
Voorafgaand aan de instructie wordt een PowerPointpresentatie gegeven. In deze presentatie wordt uitleg gegeven over de volgende onderdelen: het zadel, opzadelen, correcte zit, veiligheid, op- en afstijgen, kleding en historie.
Deze presentatie draagt bij aan het begrijpelijk maken van het rijden in dameszadel waarna de instructie zich kan richten op het rijkunstige deel van het rijden in dameszadel.
De presentatie duurt ca. een uur.
Na de presentatie gaat de zadelpasser samen met u de paarden zadelen en volgt uw eerste les in dameszadel.

Andere ideeën of vragen
Heeft u een ander idee, voorstel of een vraag, dan kunt u mailen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw vragen zullen dan beantwoord worden