Achttal demonstratie in Vries

DSC05141

Januarie 2013
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op Paardensportcentrum Jan Dolfing in Vries vroeg een viertal dames of het mogelijk was om in dameszadel te rijden. Er werd een introductietraining gepland en...

binnen enige weken hadden zich acht dames aangemeld.
De eerste training verliep voorspoedig en iedereen was enthousiast en wilde graag de training voortzetten.
Als doel werd gesteld om een achttal te vormen voor de jaarlijkse uitvoering van groepen bij paardesportcentrum Jan Dolfing op 17 maart.
8-tal in dameszadel
De groep had het voordeel al een ervaren dameszadelamazone in haar midden te hebben, namelijk Rowin Sorber, die als ponyruiter al menigmaal onze vereniging had vertegenwoordigd bij demonstraties. Voor de kostuums had iedereen een zwart rijjasje nodig, verder werden hoge hoeden gehuurd c.q. geleend met daaromheen een rood lint. Ook droegen de dames een rode corsage op en rode(nep) waistcoat onder de jas. Ingrid Sanders en Marleen van Wooning leenden een aantal zwarte rijrokken uit, waardoor het geheel er erg mooi uitzag. Het enthousiasme bij de dames was zo groot dat zes dames lid zijn geworden van onze vereniging!

Afgesproken werd dat zij vanaf maart maandelijks verder trainen in dameszadel.
Wellicht gaan enkele dames ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Dameszadel op 9 juni a.s. en misschien groeit het aantal dames nog in Vries?

Bob van Wooning

Terug naar Archief 2013