Horse Event Deurne

2013-09-13 Horse Event 5Vrijdag 13 september 2013
Via het medium Bokt.nl kreeg onze vereniging het verzoek om mee te werken aan een clinic dameszadelrijden op...

Horse Event op vrijdag 13 september.
Bokt werd enthousiast gemaakt door onze Nederlands Kampioen Hanna Mobach die een enthousiast 'Bokker' is.

Na de oproep op Bokt.nl werd een aantal amazones geselecteerd om met hun eigen paard voor het eerst een poging te wagen (letterlijk en figuurlijk) om eens in dameszadel te rijden.
Liëlle, Mireille, Wendy en Elise waren de gelukkigen

IMG 1224 - kopieIn de lounge beet Hannah Mobach (HTM op Bokt) het spits af: zij vertelde enthousiast over het rijden in dameszadel en reed later mee met de clinic als enige met een rok.

Tegelijkertijd werd door Ingrid voor elk paard een geschikt zadel uitgezocht en werden de paarden opgezadeld.
Daarna gingen de dames losrijden, in het begin wat voorzichtig en onwennig maar al snel voelde iedereen zich thuis op het dameszadel en reden alle vier de Bokkers rond alsof ze nooit anders gedaan hadden.

Het zag er zo geroutineerd uit dat langs de kaF6nt het publiek twijfelde of de paarden en ruiters dit niet al veel vaker hadden gedaan... maar ik kan jullie verzekeren, het was ECHT de eerste keer, waarmee we eigenlijk konden aantonen dat je – als je een goede onafhankelijke zit hebt – na even wennen, zo wegrijdt!!
Naarmate in de (men)ring wat langer werd gereden, kregen de amazones steeds meer zelfvertrouwen en gingen ook in galop door het water en Elise maakte zelfs een paar sprongen.

We hopen natuurlijk dat deze clinic ook voor een anderen een stimulans is om het rijden in dameszadel eens te proberen.
Neem dan contact op Ingrid Sanders ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) om te overleggen.
In de fotogalerij zijn de foto's te bekijken.

Tot een volgende keer!!
Lieke van der Kemp-van Wersch
clinicgever

Terug naar Homepage