Horse Event 2016

Afbeelding110 en 11 september mochten de leden van De Nederlandse Vereniging Het Dameszadel voor de tweede keer een demonstratie geven op het Horse Event in Ermelo na...

in 2013 ook in Deurne al een demo te hebben gegeven.
Vorig jaar hebben we een demo gegeven en kennelijk was dat goed bevallen, want nu mochten we twee dagen een demo geven op het grote terrein en mochten de kinderen twee dagen demo geven in de Pennyring.
2Alles was uitstekend geregeld door Helen, die zelf helaas niet mee kon rijden deze keer omdat ze te veel werk had aan het organiseren van alles, het speakeren tijdens de demo’s en het helpen van de kinderen. Haar beide dochters reden mee met de pony’s plus een vriendinnetje.
Ze zagen er, zoals gewoonlijk, weer schitterend uit allemaal en ze hebben heel erg veel bekijks gehad. Niet alleen is het natuurlijk ongelooflijk schattig, die kleine prinsesjes op hun kleine pony’s, maar de dametjes rijden toch al heel behoorlijk los.

En dat op zo’n groot terrein… Veel volwassen dames doen het ze niet na…
Op vrijdag hebben ze ook meegereden op het grote terrein tussen de grote paarden, van hen kunnen we nog veel verwachten als ze wat groter zijn…
Helen was er in geslaagd een leuke groep dames bij elkaar te krijgen zodat we met voldoende ruiters waren om op dat grote terrein de aandacht te trekken. Er waren zelfs twee nieuwe dames, moeder en dochter, die thuis jachten reden en een sprongetje durfden te maken. Dat maakte veel indruk op het publiek.
De kostuums waren heel gevarieerd, van enkele (semi)historische kostuums tot de standaard 3Engelse dressuurkostuums en enkele "gewoon" mooie jurken.
Dat in combinatie met enkele zeer ervaren wedstrijdcombinaties en enkele dames die pas kort in dameszadel reden en/of paarden die er nog bijna geen ervaring mee hadden gaf Helen de gelegenheid om veel te vertellen en ook goed uit te leggen hoe makkelijk de paarden deze zadels accepteren, hoe leuk het is en hoe veelzijdig het rijden in dameszadel kan zijn.
Ook heeft ze goed reclame gemaakt door het publiek uit te nodigen om lid te worden en/of de vereniging uit te nodigen voor een demo, clinic en/of instructiedagen op hun eigen manege.
Deze keer hadden we ook een heuse stand op het terrein. Deze werd gevuld door het winkeltje van Charlotte en enkele zadels van Ingrid die tussen de bedrijven door aan enkele zadels aan het werk was.
Altijd fijn om de deskundigen in de buurt te hebben, mijn zadel verloor wat schroefjes en die konden ter plekke gerepareerd worden… Dank je wel, Ingrid!
Jammer genoeg eisen de huidige regels dat er met cap gereden wordt en dat ziet er natuurlijk niet uit als je een mooie jurk wilt dragen tijdens zo’n demo.
Gelukkig is Charlotte heel handig met naald en draad (en wat karton) en die maakte snel een omhulsel over mijn cap zodat het toch een beetje leuk er uit zag.
4Ingrid en Tabe hadden een zadelbok meegenomen met een dameszadel erop zodat geïnteresseerde dames even konden voelen hoe zo’n zadel nu zit. Ik geloof dat veel dame(tje)s dat wel even hebben geprobeerd.
Het is heel erg leuk om zo’n demo te mogen rijden in dameszadel in zo’n mooie jurk, maar ik denk dat veel mensen geen idee hebben hoeveel werk er achter de schermen wordt verzet door de amazones, hun helpers en de vaste kern van de dameszadelvereniging om alles er zo mooi uit te laten zien. Dank jullie wel allemaal voor de enorme inzet van iedereen om ons kleine clubje hier goed te presenteren. Laten we hopen dat het effect heeft gehad en dat we nieuwe dames nieuwsgierig hebben kunnen maken naar het rijden in dameszadel. Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Enne…..tot volgend jaar allemaal !
Mirjam Riecker en Fellow

Alle amazones en lady speaker Helen bedankt voor jullie inzet!!

Terug naar Home