Kasteel Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Untitled-115 en 16 mei 2016
Ammersoyen Middeleeuws Bewoond had tijdens de Pinksterdagen te maken met droog, zonnig weer en afwisselende bewolking, ideaal voor zo'n middeleeuws evenement.
Exact 3359 bezoekers wisten...

 

de weg naar het kasteel te vinden.

 

Untitled-2In het kasteel zaten de hertog en hertogin van Gelre en de hertogin van Brabant met hun gevolg aan het banket om dan daarna op valkenjacht te gaan.
Bij dit spektakel doen verschillende leden van onze vereniging mee zowel voor als achter de schermen. De foto's geven een impressie wat er die dag te zien was.

Dit evenement vind jaarlijks plaats en is zeker de moeite Untitled-3waard om eens te gaan bekijken want naast onze amazones, ruiter en groom van de vereniging is er nog veel meer te beleven zoals een in werking zijnde veldkeuken die het eten voor het banket klaarmaakt, middeleeuwse spelletjes voor de kinderen een strodorp met ambachten en nog veel meer.

Dat het niet altijd gaat zoals het moet blijkt uit de foto's. Een heftige rukwind leidt tot het afvliegen van de IJslandse giervalk die de hertogin meevoert.
Untitled-4Untitled-5Untitled-6
Het paard schrikt ervan en zet het op een lopen. Catharina blijft stevig in het dameszadel en stuurt het paard in rengalop door de weide. Zij wil hem vóór de heg tot stilstand brengen. Maar het paard gaat er dwars doorheen. Op de rijweg gekomen springt zij elegant van haar paard. Haar koelbloedigheid oogstte bewondering. Paard en amazone mankeerden niets. Ook de giervalk bleef ongedeerd.
78

 

 

 

 

 

1011

 129

13