Dameszadel kampioenschap 2015

rozetten en sjerpen 20157 Juni 2015 was het zover: op manege de Buitenwijck te Stuifzand werd gestreden om het Kampioenschap rijden in dameszadel. Om 8.00 uur kwamen de eerste vroege vogels binnenvallen om daar...

waar nodig een helpende hand te bieden. Om 9.00 uur werden de aanwezigen welkom geheten en om 9.15 uur startten de eerste dames met hun dressuurproeven, tegelijkertijd werd ook beoordeeld voor bestgaande amazone of ruiter.

De jongste deelneemstertjes:
- Jyeshtha, 4 jaar tevens jongste lid van de vereniging op de 18-jarige shetlander Rommel
- Carlijn, 7 jaar op Leyburcht's Rocado
- Carolien, 9 jaar op Pien
Zij reden een Bixieproef met begeleiding.
Jyeshtha zat onbevangen op Rommel waardoor kon je spreken van een onafhankelijke zit, zij had de teugels niet nodig om zich aan vast te houden om in balans te blijven. Waarvoor de teugels dienen en wat je daarmee kunt doen, moet zij nog leren. Ook het vriendelijk groeten naar de jury hoort bij deze proef.
Het was een genot deze jonge meisjes te zien rijden, dit is de eerst stap op weg naar… Volgend jaar hopen wij Carlijn in de B en Carolien een F-proef in de jeugdklasse te zien rijden. Jonge kinderen zijn welkom om volgend jaar aan een Bixieproef met begeleiding mee te doen.
De vaardigheidsproef was een verfrissend onderdeel waarbij een op een andere manier gehoorzaamheid en vertrouwen van het paard werd gevraagd.

Het springen kon helaas niet doorgaan doordat er onverwachts te weinig deelnemers waren.
Volgend jaar ga ik ervan uit dat de uitvallers er weer bij zullen zijn om het onze enige man Erik moeilijk te maken.

Na afloop zaten deelnemers, bestuur, vrijwilligers en gasten op het terras na te genieten in de zon want wat hadden we een prachtige dag en wat zagen de deelnemers er geweldig uit: Toppie.
Na een goed verzorgde lunch, konden wij nu genieten van een eveneens geweldige high- tea

Ellen en Harro KD 2015Nadat Rieta Kroeze, eigenaresse van manege de Buitenwijck en de grote ondersteuning bij alles wat er op zo'n dag stond te gebeuren in het zonnetje was gezet, werden ook jury en vrijwilligers hartelijk bedankt met prachtige boeketten en VVV-bonnen .
Mijn gedachten gaan uit naar Charlotte Specken die in zekere zin zaterdagochtend voor het blok werd gezet met het verzoek om zondag ladyspeaker te willen zijn. De tekst die bij de kür op muziek was toegevoegd, was mij niet onbekend en was vrij beknopt maar Charlotte had daar genoeg aan om er een goed verhaal – onderbouwd met humor – van te maken zodat de toeschouwers ruim voldoende informatie kregen.

Ineens begon onze voorzitster Annet van der Kolk wel heel serieus te praten, ik dacht aan Ingrid, onze zadelmaakster. Samen met Tabe sjouwt Ingrid de zadels overal naar toe, onderhoudt zij de zadels en zo nodig worden de zadels gerepareerd.

Maar nee, ik werd naar voren geroepen en was met stomheid geslagen. Waarom moet ik naar voren komen? Want laten we eerlijk blijven, zonder Rieta, haar paarden, haar manege, haar accommodatie en haar ondersteuning of Chaca mijn dochter, mijn rechterhand op het gebied van advies, computerkennis, de spil tussen het bestuur en mij enz. enz., of Ingrid en Tabe, vaste en betrouwbare ondersteuning bij het opzadelen van de paarden voor de lessen, om de twee maanden zijn ze er telkens weer of Liane die op zo'n drukke dag als een kampioenschap de dames helpt met het aan- of omkleden, zo kan ik nog wel doorgaan. Zonder hen ben ik nergens. Met andere woorden: wat doe ik eigenlijk?

Natuurlijk voel ik mij zeer vereerd om tot erelid benoemd te worden en ben ik trots op zo'n prachtige rozet in de kleuren van onze vereniging het Dameszadel en met alles wat daarop staat te lezen.
Ik ben wel blij dat ik niet eerst dood hoef te gaan…
Nu krijg ik nog de kans te genieten van het rijden in dameszadel.
En van manege de Buitenwijck in Stuifzand.

Trots ben ik ook om als oma de vier Weessies actief met het dameszadelrijden bezig te zien
Jyeshtha de jongste, Chaca senior en Kim junior en ik als oudste. Drie generaties leuk toch!

Aan degenen die ik vergeten ben om te bedanken voor hun aanwezigheid of deelname, zeg ik alsnog: dank u wel.
Jullie zijn wel degenen die deze dag tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt.

Volgend jaar juni 2016 vieren wij het eerste jubileum (5 jaar) van het kampioenschap en ik hoop jullie dan weer terug te zien.

Groetjes,
Anne Weessies

Klik hier voor de uitslagen

Terug naar Home